koolhydraten

Koolhydraten

Koolhydraten zijn belangrijk voor het lichaam ze zijn namelijk een bron van energie. Daarom is het verstandig om de meeste  koolhydraten bij het ontbijt en voor de training te nemen. De meeste koolhydraten zitten in producten zoals havermout,  rijst, brood etcetera.  Ieder mens heeft een ander koolhydraatbehoefte. Je moet rekening houden met onder andere je leeftijd, sportintensiteit, gewicht / vetpercentage.

Top 10 (goede) koolhydraatbronnen

1. Groente
Groente is een volwaardige voedingstof voor het menselijke lichaam. Groente bevat veel vitamines, mineralen en voedingsvezels, zoals onder andere: vitamine A, vitamine C, foliumzuur, ijzer, kalium en calcium. Kijk wel uit dat je groente altijd goed bewaard, omdat groente nitraat bevat en tijdens het bewaren kan worden omgezet in nitriet.

2. Havermout
Wanneer je havermout eet, heb je een langer verzadigd gevoel (veel vezels), daarom wordt het vaak gebruikt in een afslankdieet. Buiten dat havermout goed vult, bevordert het je energieherstel in je spieren. Ook bevat havermout veel eiwitten waardoor je spieren sneller herstellen. Voor wie geen tijd / zin heeft om havermout klaar te maken, kan een schep Ultra Fine Oats toevoegen aan zijn of haar eiwitshake.

3. Dextrose
Als je je spieren snel energie wilt geven dan kun je het beste dextrose nemen. Dextrose bevat per 100 gram maar liefst 90 gram koolhydraten. Veel sporters nemen dextrose na de training. Dextrose zorgt ervoor dat je lichaam voedingsstoffen snel opneemt, daarom is het verstandig om er bijvoorbeeld eiwitten zoals: Isolaat perfection of Whey perfection erbij te nemen.

4. Fruit
Fruit zoals kersen, bananen, mango’s en druiven bevatten veel koolhydraten. Net als groente bevat fruit veel vitamines, mineralen en vezels. Kijk wel uit met fruitdrankjes, hierin is namelijk een hoop suiker toegevoegd. Ook moet je uitkijken met producten zoals verse jam, ze lijken gezond maar ook hier zijn veel suikers aan toegevoegd. Wil je toch jam eten zonder schuldgevoel? Dan moet je eens Smart Fruit Spread proberen, met 0 toegevoegde suikers.

5. Quinoa
Quinoa is een gezond en voedzame bron en tevens een vervanger voor rijst, pasta en aardappelen. Quinoa heeft relatief veel voordelen ten opzichte van graansoorten. Quinoa heeft een lage glycemische index en bevat voedingsvezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. In het bijzonder vitamine A, vitamine B-complex en vitamine E. Ook de mineralen ijzer, kalium, calcium, magnesium, mangaan, koper, zink en fosfor zijn rijk aanwezig. Ook bevat Quinoa alle essentiële aminozuren. Wij raden je Pure Quinoa van body&fit aan vanwege de prijs en kwaliteit.

image_pdfimage_print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *