Super lekker en snel klaar: zalm taco’s met tzatziki. De Marokkaanse kruidenmengsel “Ras el hanout” geeft een intense smaak aan dit gerecht. Lekker met de frisse, zelfgemaakte tzatziki.
Super lekker en snel klaar: zalm taco’s met tzatziki. De Marokkaanse kruidenmengsel “Ras el hanout” geeft een intense smaak aan dit gerecht. Lekker met de frisse, zelfgemaakte tzatziki.
Pak de zalm uit de koelkast en bestrooi met Ras El Hanout, olijfolie en eventueel zout. Laat de zalm ongeveer 15 minuutjes marineren.
Bak de zalm met de huidkant in de koekenpan 4 min knapperig op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 3 min op laag vuur (afhankelijk van de dikte van de zalm). De zalm mag nog wat roze zijn van binnen en zeker niet te gaar en te krokant. Haal de zalm uit de pan en leg apart.
Voeg wat olijfolie toe aan de koekenpan en en rooster eerst de kikkererwten krokant en daarna de amandelen goudbruin. Leg apart. Verwarm ondertussen al de oven voor (volgens de aanwijzing op verpakking van de tacoschelpen).
Rasp de helft van de komkommer grof, leg in een (schone)theedoek en knijp stevig tot het vocht uit de komkommer is.
Voeg de Griekse yoghurt, geperste knoflook, peper naar smaak en eventueel wat zout toe, roer goed door. Snijd de helft van de verse dille fijn en voeg toe. Rasp de schil van een citroen erover en strooi nog wat stukjes dille erover.
Rasp de komkommer in linten met een dunschiller (van boven naar beneden). Haal vervolgens het huidje van de zalm en snijd in hapklare stukken.
Verwarm de tacoschelpen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Beleg ze met de zalm, komkommer, amandelen, kikkererwten en eventueel nog wat dille. Eventueel nog wat extra citroensap toe en serveer met de zelfgemaakte tzatziki.
Lonny
6 september 2021 @ 5:09 pm
Ben dol op recept, dit recept ga ik zeker maken….