Ik ben een liefhebber van soep, vooral omdat je er eenvoudig eiwitrijke recepten mee kan maken. Deze Kippen-groentesoep is eiwitrijk & zit vol vitamines en heb je binnen 30 minuutjes op tafel staan. Lekker maar wel simpel, wie wil dat nou niet?😁👍
Ik ben een liefhebber van soep, vooral omdat je er eenvoudig eiwitrijke recepten mee kan maken. Deze Kippen-groentesoep is eiwitrijk & zit vol vitamines en heb je binnen 30 minuutjes op tafel staan. Lekker maar wel simpel, wie wil dat nou niet?😁👍
Snijd de ui & knoflook fijn, de wortels in plakjes. Zet de overige ingrediënten klaar.
Zet een ruime soeppan aan op middelhoog vuur (met een scheutje olijfolie) fruit hierin de ui en knoflook aan.
Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak even mee in de pan. Voeg vervolgens de soepgroenten, wortels, bouillonblokjes, gemberpoeder, kerriepoeder en citroengras toe. Blijf goed roeren en bak even 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg nu het water toe en laat de soep ongeveer 15 minuutjes rustig pruttelen. De laatste 3 minuutjes de vermicelli meekoken.
Breng op smaak met peper en zout. Proef de soep alvorens je deze serveert.