Pilav of pilaf; een lekker, fruitig recept met perzik, kip en rijst uit het Midden-Oosten. Door de combinatie kip, perzik (erg vezelrijk), en zilvervliesrijst is je maag snel gevuld!
Pilav of pilaf; een lekker, fruitig recept met perzik, kip en rijst uit het Midden-Oosten. Door de combinatie kip, perzik (erg vezelrijk), en zilvervliesrijst is je maag snel gevuld!
Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Plaats de deksel op de pan en laat staan;
Bak de kipfilet in een pan met wat Smart Cooking Spray;
Voeg de zout, peper en fijngesneden knoflook toe;
Als de kipfilet gaar is; voeg de sap van het blik toe (de helft), tomatenpuree en 1,5 eetlepel ketjap toe;
Roer en laat even pruttelen op zacht vuur.
Snijd ondertussen de perziken (de helft van het blik) in kleine stukken;
Voeg de perziken toe aan de pan, roer even en bak 1-2 mee;
Schep de rijst op en schep de pilav eroverheen.
Pam
1 mei 2020 @ 8:11 am
Voedingswaarden? Per portie of per 2 porties? Blikje tomatenpuree? 70 gram?
CC
6 november 2022 @ 12:19 am
Wow, Pam… Stress dat je moet koken?