Nasi goreng met gebakken ei en kabeljauw: de gezondere & eiwitrijke variant die vrij snel en makkelijk te maken is. Je kunt het nog gezonder maken door bijvoorbeeld peulvruchtenkiemen toe te voegen.
Nasi goreng met gebakken ei en kabeljauw: de gezondere & eiwitrijke variant die vrij snel en makkelijk te maken is. Je kunt het nog gezonder maken door bijvoorbeeld peulvruchtenkiemen toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 graden;
Kook de rijst volgens de verpakking en kook de laatste 2 minuten de peultjes mee;
Spoel de rijst/peultjes af met koud water en laat goed uitlekken;
Pak een vel bakpapier en leg daarop de stukken kabeljauwfilet;
Bestrooi de kabeljauw met tijm, limoen en zwarte peper;
Doe de kabeljauw in de oven voor ongeveer 20 minuten;
Verhit wat Smart Cooking Spray in een wadjan en voeg de knoflook stukjes prei- en kool toe;
Roer wat door elkaar en laat even bakken;
Voeg nu de uitgelekte rijst en peultjes toe en breng op smaak met zwarte peper, ketjap, laos, djintan en sambal;
Pak een koekenpan erbij en spray deze in met de smartspray en bak hierin de eitjes;
Serveer de nasi met de gebakken ei, kabeljauw en eventueel nog wat augurk en komkommer schijfjes