Maïskoekjes de perfecte koekjes voor na een intensieve training. Oorspronkelijk uit Indonesië, maar dan op een iets gezondere manier! De vetzuren zijn grotendeels onverzadigd.
Maïskoekjes de perfecte koekjes voor na een intensieve training. Oorspronkelijk uit Indonesië, maar dan op een iets gezondere manier! De vetzuren zijn grotendeels onverzadigd.
De maïs wassen en in een vergiet uit laten lekken
De prei,sjalot, selderij en knoflook snijden
Groentebouillonblokje fijn maken (vijzel of achterkant lepel)
De maïs samenvoegen in een kom met de prei, sjalot, knoflook, selderij, bouillon, peper (naar smaak) en ei
De ingrediënten goed mengen
De koenjit en speltbloem toevoegen en alles weer goed mengen. Als het deeg wat vast wordt, voeg steeds wat bloem toe
Verhit bijvoorbeeld een wok met olijfolie erin. Je moet er een maïskoekje in kunnen dompelen
Olie goed heet laten worden
Maak met twee eetlepels kleine koekjes en bak ze in de olie totdat ze goudbruin zijn
Nu uitlekken in een vergiet met een kom/pan eronder om de olie op te vangen, plaats ze vervolgens in een schaal met keukenrol
Het bakken herhalen, totdat er geen deeg meer over is.
Sonja
4 juli 2019 @ 2:56 pm
Lekker deze maiskoekjes. Vrij eenvoudig te maken en het hele gezin vond het lekker.
Groetjes Sonja.