Heerlijke kipburgers (net zo lekker zonder broodje!) met frisse komkommersalade. Lekker met caloriearme Chilisaus. Deze saus is te bestellen via Body&fit en heet 2BSlim Sweet Chili. Dit recept is tevens ook koolhydraatarm.
Heerlijke kipburgers (net zo lekker zonder broodje!) met frisse komkommersalade. Lekker met caloriearme Chilisaus. Deze saus is te bestellen via Body&fit en heet 2BSlim Sweet Chili. Dit recept is tevens ook koolhydraatarm.
Snijd de lente-uien in kleine ringetjes. Snijd de koriander fijn. Schil en rasp de verse gember. Snijd de peper in dunne ringetjes. Spoel de limoen onder de kraan af, rasp de schil en pers de limoen goed uit.
Meng de helft van de ringen lente-ui, de helft van de fijngesneden koriander, de gember, rode peper en limoenrasp door het gehakt. Breng op smaak met wat vissaus.
Vorm van het gehakt mooie kipburgers en bestrooi ze aan beide kanten met de sesamzaadjes. Verhit de zonnebloemolie en ⅓ van de sesamolie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
Schil de komkommers, halveer in de lengte. Snijd de helften van de komkommer in dunne plakjes (~2 mm). Meng met de rest van de sesamolie, het limoensap en de andere helft van de lente-uien en de fijngesneden koriander.
Verwijder een paar blaadjes sla van de krop en gebruik dit als ‘broodje’. Plaats een blaadje op het bord, daarna je burger en maak af met nog een slablaadje.
Voeg er wat chilisaus over of serveer apart. Herhaal deze stappen met de rest van de sla en de kipburgers. Serveer met de frisse komkommersalade.
Daisy
30 juli 2019 @ 8:41 am
Was heerlijk, vooral met de chilisaus die je in dit artikel hebt genoemd is het super lekker. Echt een aanrader!!