Een verantwoorde snack voor tussendoor. Deze repen vullen goed en bevatten veel goede vetten!
Een verantwoorde snack voor tussendoor. Deze repen vullen goed en bevatten veel goede vetten!
De oven voorverwarmen op 180 °C;
Voeg de havermout, banaan, het ei, een scheutje olijfolie en de pindakaas in een mengkom en mix even met een handmixer;
Voeg de hazelnoten toe aan de blender en mix even;
Vervolgens de hazelnoten toevoegen aan de mengkom en breng op smaak met wat stevia;
Neem een ovenschaal van 20×20 cm en leg hier een bakpapiertje in (kan ook zonder ovenschaal zoals in mijn filmpje);
Verdeel het mengsel en druk het goed aan, zodat er een gelijkmatig plak van 20x20cm ontstaat;
Plaats de havermout repen in de oven en bak af in 30 minuten;
Laat afkoelen;
Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een hittebestendige kom (of pan) boven een pan met kokend water te hangen. De bovenste kom mag het water niet raken. De pure chocolade zal nu langzaam gaan smelten.;
Smeer de pure chocolade met de achterkant van een lepel of een mes over de havermout repen.;
De chocolade iets laten uitharden;
De repen in gelijke stukken snijden.