Tempé (ook wel geschreven als tempeh) zit boordevol eiwitten, daarnaast bevat het veel vitaminen en mineralen. Maak je Courgetti met tempé extra smeuïg met de zelfgemaakte pindadressing! Gerecht is klaar in ongeveer 25 minuten⏱
Tempé (ook wel geschreven als tempeh) zit boordevol eiwitten, daarnaast bevat het veel vitaminen en mineralen. Maak je Courgetti met tempé extra smeuïg met de zelfgemaakte pindadressing! Gerecht is klaar in ongeveer 25 minuten⏱
Maak een dressing van de pindakaas, limoen, gember, water, peterselie en knoflook. Je kunt dit doen met een staafmixer of als je deze niet hebt kun je de knoflook en gember fijn raspen en vervolgens mengen met de andere ingrediënten.
Snijd de komkommer met een dunschiller of een aardappelschilmesje in de lengte in flinterdunne plakjes.
Fruit de ui in een scheutje olie op middelhoog vuur totdat het zacht is. Pak er een kommetje bij en doe de ui hierin.
Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak de reepjes tempé. Breng op smaak met paprikapoeder en meng goed met de tempé. Blijf goed husselen. De tempé is klaar als deze een krokant korstje heeft.
Zet ondertussen een pan aan met 1 el olie en roerbak de courgetti in 1 minuut gaar.
Voeg de courgetti, tempé, taugé en de dressing samen in het kommetje met de ui en meng door elkaar. Serveer met de komkommer.
Ena
19 september 2021 @ 5:51 pm
Erg, héél erg lekker. Samen met eigen komkommer is zuur.