Chili Con Carne Maken? Deze chili con carne is echt super smaakvol, heerlijk op bijvoorbeeld wraps of met een beetje zilvervliesrijst. Kun je geen edamame vinden? Of lus je het niet? Je kunt het ook vervangen door nog een extra blikje bonenmix!
Chili Con Carne Maken? Deze chili con carne is echt super smaakvol, heerlijk op bijvoorbeeld wraps of met een beetje zilvervliesrijst. Kun je geen edamame vinden? Of lus je het niet? Je kunt het ook vervangen door nog een extra blikje bonenmix!
Bak de spekblokjes krokant en leg de spekjes even apart.
Bak het gehakt op middelhoog vuur rul. Snijd intussen de ui en knoflook in stukjes.
Voeg de gesneden ui en paprika aan de pan met het gehakt en bak het een paar minuten mee tot het wat zachter is geworden.
Voeg nu de bonenmix, edamame, gepelde tomaten, witte peper, knoflookpoeder, chilipoeder, komijnzaad, paprikapoeder, balsamicoazijn, sambal en tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg vervolgens het water, de crème fraîche, de runderbouillonblokje en de gebakken spekjes toe.
Laat de chili con carne even op laag vuur pruttelen totdat hij wat ingedikt is.
Serveer in een Smart wraps van Body&Fit (aanrader) en wat ijsbergsla. Ook heel erg lekker met (zilvervlies)rijst!
Denny
12 juli 2019 @ 4:55 pm
Zeer aan te raden recept. Had er zelf zilvervliesrijst bij gegeten (klein beetje) omdat ik een koolhydraatarm dieet volg.
Cobie
14 oktober 2020 @ 1:15 pm
Heel lekker maar het moet iets beter beschreven worden
Paul
16 februari 2023 @ 9:15 pm
Kan ik dit recept ook gebruiken als prep meal wil er nl vijf voeding container bakjes mee vullen.
Advies hoeveelheid?