Eiwitrijk brood Lidl Review

Productreview: Eiwitrijk Brood van de Lidl

Het werd weer tijd voor een review: ditmaal beoordeel ik het Eiwitrijke brood van de Lidl. De voedingswaarden van dit brood zijn prima: weinig koolhydraten (14g per 100 gram), veel eiwitten (23g per 100 gram) en voldoende vezels (7,1g per 100 gram). Helaas wel iets meer vet en zijn de calorieën iets hoger dan bijvoorbeeld volkorenbrood.

Meer vet

Het valt me op dat het vetpercentage van dit brood iets hoger ligt (9,4 g per 100 gram – wel maar 1,3 verzadigd / slecht vet). Iets meer dan volkorenbrood dus: deze bevat namelijk 2g vet (waarvan 0,5 verzadigd).

De prijs

De prijs is €1,89 voor 500 gram Eiwitrijk brood – Iets prijziger dan volkoren brood. Over het algemeen kijk ik eerder naar goede voedingswaarden dan naar de prijs, naar mijn mening kan je beter geld op andere dingen besparen dan op gezonde producten!

Calorieën

De calorieën van dit product: 247 calorieën op 100 gram. Een middenmoter dus: als we bijvoorbeeld kijken naar een Boeren wit tijger deze heeft 260 calorieën per 100 gram en een tijger volkoren heeft dan 220 calorieën per 100 gram (ietsjes minder dus).

De smaak

Niet onbelangrijk: de smaak van dit Eiwitbrood. Allereerst de structuur is totaal anders dan normaal brood: het brood is wat vochtig en je moet het aan beide kanten vast houden anders scheurt het brood uit elkaar. De smaak heeft wat weg van roggebrood + bruin brood. Het is niet vies en de smaak is even wennen, best wel lekker eigenlijk!

Ik belegde me brood met hüttenkäse, komkommer, een plakje kipfilet en een beetje zwarte peper, het broodje is me prima bevallen!

Op de contactgrill

Mijn volgende broodjes legde ik op de grill; iets langer dan een normaal broodje op de grill voordat hij echt goed krokant was. Na een tijdje prima krokant en klaar om te beleggen: ei, kalkoenfilet, wortelrasp, peper en een beetje gedroogde dille.


Eiwitbrood met Kalkoenfilet en Ei

Conclusie Eiwitrijk brood Lidl

Al met al zijn de voedingswaarden best prima en het brood smaakt goed. Je komt met dit brood sneller aan je eiwitten dan volkorenbrood, denk er wel aan dat het iets meer vetten en calorieën betreft. Houd hier rekening mee in je voedingsschema. Wat ook belangrijk is: het brood vult erg goed. Vooral met wat kipfilet en bijvoorbeeld komkommer heb je een lekker en gezond ontbijtje en kun je er de hele ochtend weer goed tegenaan.


25 Reacties
Tamara

26 maart 2019 @ 5:34 pm

Antwoord

Super! Gaat op het lijstje voor de Lidl 🙂

Marianne

26 april 2019 @ 10:47 am

Antwoord

Inderdaad heel lekker! Vult goed.
Ik vroeg me af of je het toevallig ook uit de diepvries had geprobeerd?

Manuel

29 april 2019 @ 2:01 pm

Antwoord

Hi Marianne,

Nee nog niet geprobeerd! Lijkt me wel gewoon mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Manuel – Eiwitrijkerecepten.nl

lida van Doorn

1 mei 2019 @ 12:27 pm

Antwoord

ik heb het brood voor het eerst gekocht vond het lekker. Heb pakjes van 3 sneden brood gemaakt en in de diepvries gedaan na ontdooien smaakte het nog lekker.

Pien

25 mei 2019 @ 8:40 pm

Antwoord

Wat jammer dat je kipfilet en kalkoenfilet hebt gebruikt in je test. Van dat zogenaamde “gezonde” krijgt nu weer een negatief randje voor mij als je er vermoorde beestjes voor moet gebruiken. 😢

Daan

11 juni 2019 @ 11:42 am

Antwoord

Kip is gezond

Rene

31 mei 2019 @ 12:52 pm

Antwoord

Invriezen gaat perfect, blijft lekker.
Door de compacte structuur duurt ontdooien iets langer, maar de moeite waard.

Gert

31 mei 2019 @ 7:44 pm

Antwoord

Wij worden er ziek van. Het leek ons een goed alternatief voor gewoon brood maar wij (M en V) krijgen last van heel veel winderigheid, opgeblazen gevoel, vervelende ontlasting. En last but not least,een verhoogde glucose waarde. Heel vreemd. Wij denken, (staat niet op de verpakking) dat gewerkt wordt met weipoeder met een hoog lactose gehalte.
Waarom denken wij dat? We toen ik (diabeet type2) lactose beperkt ging eten, ging mijn glucose waarde omlaag.

Sandarijn

9 juni 2019 @ 11:50 am

Antwoord

Voor mij echt ideaal. Gewoon brood werkt negatief op mijn darmen en aangezien ik wel graag brood lust, heb ik dit product geprobeerd. Absoluut geen opgeblazen gevoel meer en ook geen winderigheid. Hoef in principe maar 1 snee in de ochtend en 1 in de middag. Ik val er zelfs mee af.

Maresch

6 juli 2019 @ 8:14 am

Antwoord

Goed punt, Pien! Als mensen perse vlees willen eten hou je ze niet tegen. Maar ik vind dat in voedingsartikelenreviews of recepten, etc. etc. ( ook) altijd alternatieven voor vlees genoemd kunnen worden. Die zijn er namelijk plenty: alternatieven voor vlees. ( Al moet ik zeggen dat bij de LIDL het vegetarische en of vleesvrije assortiment aanmerkelijk verbeterd en uitgebreid kan worden. Naar VEGANISTISCHE producten zoeken is bij de LIDL zoiets als zoeken naar een speld in een hooiberg! Jammer).

Klavertje 4

4 augustus 2019 @ 12:17 pm

Antwoord

Brood is idd lekker en kan ingevroren worden smaakt daarna ook nog prima. Wat ik nou weer jammer vind dat mensen hier gaan zitten zeuren over het feit dat er kipfilet en kalkoenfilet gebruikt wordt. Laat ieder in zijn waarde en mensen moesten zich eens niet zo met anderen bemoeien en anderen de les lezen.
Ieder mens maakt zijn eigen keuzes en laten we dat vooral zo houden en respecteren.

Ton

7 augustus 2019 @ 8:01 am

Antwoord

Is dit brood geschikt voor diabetische type 2?
Ik vind het lekker dan alle koolhydraat verlaagd brood.

Christianne

29 augustus 2019 @ 5:51 pm

Antwoord

Ik heb drie maanden geleden een gastrichting bypass gehad. Ben nu goed op weg. Maar eiwitrijk eten kan lastig zijn.
Bij de controle kreeg ik inderdaad de tip van eiwitbrood. Nu hebben we de mogelijkheid om in Duitsland boodschappen te doen. En hebben bij de Edeka meerdere soorten eiwitbrood gevonden. Maar fijn te weten dat dit bij de Lidl ook te vinden is. Dank je wel.

Best lekker, goed vullend .

Inmiddels daar ook eiwitrijke pasta, gemaakt van kikkererwten, gevonden. Welliswaar niet goedkoop, en proberen moet ik het ook nog. Ik ben erg benieuwd.

Jasmina

9 januari 2020 @ 10:33 am

Antwoord

Vraag mij serieus af of je dan ook GEEN leren schoenen draagt, geen leren portemonnee hebt enz enz enz.

Margreet

12 januari 2020 @ 8:35 am

Antwoord

Beoordeling prima, maar liever je mening achterwege laten. Die is lang niet voor iedereen interessant en hebben bewuste eters verschillende criteria. Dat er meer vet in zit vond jij jammer, ik niet omdat ik keto eet

Dineke

19 januari 2020 @ 11:57 am

Antwoord

Erg lekker brood en vult inderdaad goed, ik hou ervan! 😄

p.t.

5 juni 2020 @ 1:23 pm

Antwoord

Helaas, voor de 4e week a htereen niet leverbaar bij de vestiging Emmeloord

Anna

14 juli 2020 @ 11:36 am

Antwoord

Heerlijk brood, goed van smaak. Eet maar 1 per dag, halve met kaas en andere helft met pindakaas.
Voor mijn lunch is dat voldoende. Vries het brood in , blijft zijn smaak behouden.

M

24 juli 2020 @ 3:21 pm

Antwoord

Super lekker en smaakt jammer genoeg naar meer

marion

5 september 2020 @ 9:24 am

Antwoord

Prettig broodje, formaat iets kleiner maar compact en vult zelfs beter dan gewone boterham! Idd beetje vochtig maar niet minder lekker daardoor, bewaar het ook in de vriezer 😋😋

Paul

27 februari 2021 @ 6:40 pm

Antwoord

Het beste en lekkerste brood voor mij.
Ik heb diabetes en dit brood is perfect.
Doet weinig tot niks met mijn diabetes.
Sterker nog als ik smorgens 2 plakken getoast met kaas neem dan moet ik zeker 2 uur later weer wat eten anders is mijn suiker te laag.
Jammer genoeg niet makkelijk aan te komen bij de lidl in mijn buurt.

John Visser

6 maart 2021 @ 9:11 pm

Antwoord

Vandaag voor het eerst geprobeerd. Het is erg lekker. De smaak ligt tussen roggebrood en gewoon brood. Vult goed en weinig koolhydraten en suikers. Voor een diabeet is dit brood erg geschikt.

A. Louwman

16 januari 2022 @ 2:48 pm

Antwoord

Heerlijk brood helaas al twee weken bijna dagelijks even kijken maar het komt bij ons niet binnen.
Wil ik graag het online bestellen maar kan het plek niet vinden waar het kan besteld worden.

Ger

1 april 2022 @ 7:04 am

Antwoord

Hier kochten en aten wij het altijd naast kha brood. Maar helaas is eiwitrijk brood al langere tijd niet leverbaar en blijft t broodschap op die plek leeg.
Ik kan ook nergens soortgelijk brood bij een andere supermarkt vinden. Dan kom ik uit bij een soort wat compacter is en meer naar roggenbrood neigt.
Iemand enig idee of er elders soortgelijk eiwitbrood wordt verkocht of of het wellicht wel in de Lidl schappen in duitsland ligt? We missen dit brood.

Lis

3 mei 2023 @ 10:27 pm

Antwoord

Ik heb nu afbakbroodjes (eiwitrijk) bij de AH gekocht. Ze zijn heeeeerlijk. Dat vochtige vind ik juist lekker. Tenminste niet zo droog. Verder moet ik reactie van mijn lichaam nog afwachten. Ik ben benieuwd.

Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden © 2013-2022 Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM

Vet verliezen 4.0

Download hem nu gratis!