Orzo met garnalen, venkel en kaas

Lekker recept met orzo (niet heel bekend in Nederland) , garnalen, venkel en kaas. Dit recept is makkelijk te bereiden in ongeveer 20 minuutjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  •  1 ½ venkel
  • 170 gram orzo (ook wel Cecco Riso)
  • 2 theelepels tijm
  • 250 gram garnalen
  • 70 gram Milner Slankie Rasp
  • 350 ml water op 1 blokje groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper
  • evt. zout

Hoe te bereiden?

    1. Bereid de bouillon – 1 blokje op 350 ml water – op een laag vuurtje;
    2. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui;
    3. Snijd vervolgens de venkel in kleine stukken;
    4. Verwijder de harde kern;
    5. Snijd het loof (en evt. stuk van de bovenkant) van de venkel fijn en houd apart voor het garneren;
    6. Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook op middelmatig vuur (ongeveer 3 minuutjes);
    7. Voeg nu de venkel, orzo en de tijm toe en bak ongeveer 2 min;
    8. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo in ongeveer 11 minuten droog (regelmatig omscheppen!);
    9. Evt. water toevoegen als de orzo te droog wordt;
    10. Bak ondertussen de garnalen met wat olijfolie in een koekenpan in ongeveer 4 minuten klaar (breng op smaak met peper en zout);
    11. Laat aan op een laag vuurtje met een sudderplaatje, zodat ze niet afkoelen;
    12. Haal nu de orzo van het vuur en voeg de kaas toe;
    13. Roer goed door elkaar;
    14. Verdeel over 2 borden en steek de garnalen tussen de orzo;
    15. Garneer met de apart gehouden venkel.
Voedingswaarde per portie
Eiwitten 47 gram
Calorieën 603
Koolhydraten 76 gram
Vetten 10 gram

 

Orzo met garnalen,venkel en kaas