Download direct het ebook helemaal gratis!

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Orzo met garnalen,venkel en kaas

Orzo met garnalen, venkel en kaas

Lekker recept met orzo (niet heel bekend in Nederland) , garnalen, venkel en kaas. Dit recept is makkelijk te bereiden in ongeveer 20 minuutjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  •  1 ½ venkel
  • 170 gram orzo (ook wel Cecco Riso)
  • 2 theelepels tijm
  • 250 gram garnalen
  • 70 gram Milner Slankie Rasp
  • 350 ml water op 1 blokje groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper
  • evt. zout

Hoe te bereiden?

    1. Bereid de bouillon – 1 blokje op 350 ml water – op een laag vuurtje;
    2. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui;
    3. Snijd vervolgens de venkel in kleine stukken;
    4. Verwijder de harde kern;
    5. Snijd het loof (en evt. stuk van de bovenkant) van de venkel fijn en houd apart voor het garneren;
    6. Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook op middelmatig vuur (ongeveer 3 minuutjes);
    7. Voeg nu de venkel, orzo en de tijm toe en bak ongeveer 2 min;
    8. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo in ongeveer 11 minuten droog (regelmatig omscheppen!);
    9. Evt. water toevoegen als de orzo te droog wordt;
    10. Bak ondertussen de garnalen met wat olijfolie in een koekenpan in ongeveer 4 minuten klaar (breng op smaak met peper en zout);
    11. Laat aan op een laag vuurtje met een sudderplaatje, zodat ze niet afkoelen;
    12. Haal nu de orzo van het vuur en voeg de kaas toe;
    13. Roer goed door elkaar;
    14. Verdeel over 2 borden en steek de garnalen tussen de orzo;
    15. Garneer met de apart gehouden venkel.
Voedingswaarde per portie
Eiwitten 47 gram
Calorieën 603
Koolhydraten 76 gram
Vetten 10 gram

 

Orzo met garnalen,venkel en kaas

Orzo met garnalen, venkel en kaas
4.2 (84%) 5 votes
image_pdfimage_print

Plaats een bericht met Facebook

berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *