Na­si goreng met gebakken ei en kabeljauw


Nasi goreng met gebakken ei en kabeljauw: de gezondere & eiwitrijke variant die vrij snel en makkelijk te maken is. Je kunt het nog gezonder maken door bijvoorbeeld peulvruchtenkiemen toe te voegen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kabeljauw filet (diepvries)
  • Smart Cooking Spray om je pan vet mee te maken
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 150  gram prei, gesneden
  • 200 gram witte kool
  • 2-3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eieren
  • 100 gram peultjes
  • Ongeveer 1 theelepel zwarte peper
  • een halve limoen
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels djintan
  • Augurk en komkommer schijfjes (optioneel)

Hoe te bereiden?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Kook de rijst volgens de verpakking en kook de laatste 2 minuten de peultjes mee;
  3. Spoel de rijst/peultjes af met koud water en laat goed uitlekken
  4. Pak een vel bakpapier en leg daarop de stukken kabeljauwfilet;
  5. Bestrooi de kabeljauw met tijm, limoen en zwarte peper;
  6. Doe de kabeljauw in de oven voor ongeveer 20 minuten;
  7. Verhit wat Smart Cooking Spray in een wadjan en voeg de knoflook stukjes prei- en kool toe;
  8. Roer wat door elkaar en laat even bakken;
  9. Voeg nu de uitgelekte rijst en peultjes toe en breng op smaak met zwarte peper, ketjap, laos, djintan en sambal;
  10. Pak een koekenpan erbij en spray deze in met de smartspray en bak hierin de eitjes;
  11. Serveer de nasi met de gebakken ei, kabeljauw en eventueel nog wat  augurk en komkommer schijfjes
Voedingswaarde per portie
Eiwitten 36,5 gram
Calorieën 345,5
Koolhydraten 36 gram
Vetten 4 gram

 

Nasi