Nooit meer mislukte recepten? De makkelijkste recepten krijg je gewoon via e-mail + gratis ebook!

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Linzensoep

Linzensoep met Komijn

Linzen zijn niet alleen een bron van voedingsvezels, maar bevatten ook veel proteïne. Dit recept met linzen en komijn is makkelijk te maken en is goedkoop.

Linzensoep met Komijn: prima eiwitrijk voedsel voor tussendoor!

Lekker recept vol vitamine, voedingsvezels en eiwitten. Een perfect gerecht voor elk eiwitrijk dieet. Dit recept komt uit het gezonde receptenboekje  “Health Food – superfood”.
Het recept heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten, en een kooktijd van 35 minuten.

Voedingswaarde per 4 personen
Eiwitten 18 gram
Calorieën 223
Koolhydraten 56 gram
Vetten 25 gram (20 gram onverzadigd)

Benodigdheden voor 4 personen

  • 200 gram Dahl-linzen
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 bosje koriander
  • 2 uien
  • 1 klein blikje gepelde tomaten
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2/3 eetlepels olijfolie
  • peper naar smaak
  • (optioneel) zeezout naar smaak
  • 40 cl water
  • Blender / staafmixer

Bereidingswijze

  1. Schil en haak de uien fijn.
  2. Verwarm in een pan de olie en bak de uien totdat ze glazig worden.
  3. Voeg vervolgens de tomaten met sap, de linzen en het bouillonblokje toe.
  4. Breng op smaak met peper, (eventueel) zout en voeg 40 cl water toe.
  5. Laat 25 minuten op een laag vuur staan met het deksel half op de pan.
  6. Hak de koriander fijn.
  7. Mix de soep met een blender of een staafmixer
  8. Proef en maak af met eventueel wat zout, peper en extra komijn, bestrooi met koriander en serveer
Linzensoep met Komijn
4.7 (94.29%) 7 votes
image_pdfimage_print

Mijn naam is Manuel en ik ben gek op alles wat met voeding en sporten te maken heeft. Ik deel graag recepten die écht iets bijdragen aan een gezonde gevarieerde (eiwitrijke) lifestyle – Ik inspireer je graag in mijn eiwitparadijs: Eiwitrijkerecepten!

Plaats een bericht met Facebook

berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *