Linzenmaaltijdsoep met kip


Lekker recept dat veel weg heeft van de Indische “Soto Ajam”.  Makkelijk te bereiden recept dat voor het hele gezin lekker & gezond is! PS: tevens ook vet- en suikerarm & vezelrijk.

De ingrediënten voor de Linzenmaaltijdsoep (voor ongeveer 3 personen)

  • 250 gram kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 blikjes linzen 800 gram (circa 400 gr linzen)
  • 500 ml water
  • 2 eieren
  • Zwart peper naar smaak 

 

Garnering

  • 50 gram taugé
  • 60 gram rijst, gekookt en afgekoeld (optioneel)
  • 2 theelepels gedroogde koriander

 

De bereidingswijze van deze Linzenmaaltijdsoep

    1. Voeg de blikjes linzen met het water en nog 500 ml water toe aan een grote pan;
    2. Snijd de kipfilet in langwerpige stukjes van ongeveer 0,5 cm x 3 cm;
    3. Voeg toe aan de pan met wat zwarte peper en een bouillonblokje;
    4. Breng op smaak met djinten, paprikapoeder en currypoeder;
    5. Voeg de 2 eieren toe aan de pan en roer goed door elkaar;
    6. Laat een half uurtje pruttelen op middelhoog vuur;
    7. Schenk in een middelgrote kom en garneer met taugé en verse/gedroogde koriander.

 

Voedingswaarde per portie
Eiwitten 35 gram
Calorieën 376
Koolhydraten 51 gram
Vetten 9 gram

 

Linzenmaaltijd