Groenten klaarmaken

Groenten klaarmaken

Ga je vandaag of morgen groenten klaarmaken? Dan is dit onderstaande schema erg handig om bij de hand te hebben!

Groenten Bereidingswijzen
Andijvie klaarmaken – Koken: 12-15 minuten
– Wokken: 4-5 minuten
– Stoven: 5-7 minuten
– Magnetron: per 100 g 1-1½ min. (750 watt)
– Rauw: als frisse salade
Aubergine klaarmaken – Koken: 15 minuten
– Wokken: 5 minuten
– Grillen: 10 minuten
Boerenkool klaarmaken – Koken: 25-30 minuten
– Wokken: 4-5 minuten (en daarna 8 minuten laten stoven)
Bloemkool klaarmaken – Koken: hele bloemkool 15-20 min, roosjes 5-8 min.
– Wokken: 5-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 1-1½ min (750 watt)
– Rauw: kleine roosjes in rauwkostsalade
Broccoli klaarmaken – Koken: 12-15 minuten
– Wokken: 4 minuten
– Magnetron: per 100 g 1-1½ min (750 watt)
– Rauw: kleine roosjes in rauwkostsalade
Champignons klaarmaken – Bakken: 3-5 minuten
– Grillen: 3-5 minuten
Courgette klaarmaken – Bakken: 5-7 minuten
– Grillen: 10 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt)
– Rauw: grof geraspt in rauwkostsalade
Groene kool klaarmaken – Koken: 15-20 minuten
– Wokken: 6-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 2 min. (750 watt)
Komkommer klaarmaken – Stoven: 6-8 minuten
– Rauw: plakjes of blokjes in salade
Koolraap klaarmaken – Koken: 20 minuten
– Stoven: 8-10 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt)
– Rauw: geraspt of kleine blokjes in salades
Prei klaarmaken – Koken: 15 minuten
– Rauw: dunne ringetjes in salade
Savooie kool klaarmaken – Koken: 15-20 minuten
– Wokken: 6-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 2 min. (750 watt)
Sla klaarmaken – Rauw: in salade
Spinazie klaarmaken – Koken: laten slinken, dan 3-4 minuten
– Wokken: 4-5 minuten
– Stoven: 3-5 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt)
– Rauw: in salade
Spitskool klaarmaken – Koken: 10-12 minuten
– Wokken: 4-6 minuten
– Stoven: 8-12 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1½ minuut (750 watt)
– Rauw: dunne reepjes als salade
Spruitjes klaarmaken – Koken: 10-12 minuten
– Wokken: 8-10 minuten
– Stoven: 10-15 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 2 min. (600 watt)
– Rauw: dunne reepjes als salade
Tomaat klaarmaken – Bakken: 4-5 minuten
– Grillen: 4-5 minuten
– Wokken: 1-2 minuten
– Stoven: 8-10 minuten
– Rauw: in plakjes of blokjes door salade
Venkel klaarmaken – Koken: 8-12 minuten
– Bakken: 5-10 minuten
– Grillen: 5-10 minuten
– Stoven: 5-10 minuten
– Rauw: dunne reepjes als salade
Witlof klaarmaken – Koken: struiken ca. 10 minuten
– Bakken: halve struiken 6-10 minuten
– Grillen: halve struiken 6-10 minuten
– Wokken: blaadjes of grove stukken 4-6 minuten
– Stoven: 8-12 minuten
– Magnetron: per struik ca. 1 min. (750 watt)
– Rauw: reepjes witlof als salade
Witte kool klaarmaken – Koken: 15-20 minuten
– Wokken: 6-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 2 minuten (750 watt)
image_pdfimage_print