Italiaanse salade met Kruidige Kip

Snel een Italiaanse salade met kip op tafel? Probeer dit recept. Het recept is binnen 10 minuutjes op tafel en is goed betaalbaar.

Italiaanse salade met kruidige kip

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram Rucola Slamelange
  • 1 stuk trostomaat 
  • ca. 5 gram pijnboompitten
  • 1 bakje Mini Mozarella Light (125 gram)
  • 150 gram  Gegaarde kipreepjes Pittig (kocht ik bij de Coop)
  • 1 eetlepel Groene Pesto
  • 2 eetlepels geraspte kaas (20+)
  • peper en zout naar smaak

Hoe te bereiden?

  1. Voeg de Rucola Slamelange toe aan een grote slakom;
  2. Voeg 1 eetlepel Olijfolie toe;
  3. Vervolgens de in reepjes gesneden trostomaat toevoegen;
  4. Rooster wat pijnboompitten (zonder olie) op middelhoog vuur (vaak keren,  ze branden snel aan);
  5. Breek de Mini Mozzarella en voeg in het kommetje;
  6. Voeg nu ook de afgekoelde pijnboompitten toe;
  7. Hussel goed door elkaar;
  8. Voeg nu de Gegaarde kipreepjes toe;
  9. Breng op smaak met 1 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel Groene Pesto en wat geraspte kaas (wel 20+);
  10. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout naar smaak.

 

Voedingswaarde per portie (per persoon)
Eiwitten 32,5 gram
Calorieën 294
Koolhydraten 10 gram
Vetten 15 gram