Download direct het ebook helemaal gratis!

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Italiaanse bol kalkoen

Italiaanse bol met kalkoen, blauwe kaas en walnoten

Lekkere Italiaanse bol met kalkoen blauwe kaas en walnoten. Tip voor als lunch om snel eiwitrijk voedsel binnen te krijgen!

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 Italiaanse bollen
  • 100 g blauwe kaas, zoals Danish blue, gorgonzala of stilton, in kleine stukjes of verkruimeld
  • 100 g walnoten, fijngehakt
  • 8 grote verse salieblaadjes, fijngesneden
  • 4 plakken gekookte kalkoenfilet
  • pitloze witte druiven, voor erbij

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor op de middelhoge stand
  2. Snijd de Italiaanse bollen horizontaal door en rooster de snijvlakken onder de grill
  3. Neem de bovenste helften uit de grill
  4. Rooster de onderkant van de onderste helften knapperig bruin
  5. Zet de grill op de laagste stand
  6. Meng intussen de kaas, walnoten en salie
  7. Beleg de onderste helft van de broodjes met de plakken kalkoen en schep het kaasmengsel erop
  8. Leg daarop de bovenste helft van het broodje
  9. Laat de broodjes 3-4 minuten op enige afstand van het warmte-element heet worden in de grill. Ze zijn klaar zodra de kaas begint te smelten
  10. Verhoog de temperatuur iets, zo nodig tot middelhoog, maar niet te heet, want dan kan de bovenkant bruin worden voordat de broodjes vanbinnen warm zijn
  11. Serveer de warme broodjes met witte druiven
Italiaanse bol met kalkoen, blauwe kaas en walnoten
4.6 (91.43%) 7 votes
image_pdfimage_print

Plaats een bericht met Facebook

berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *