Download direct het ebook helemaal gratis!

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Indische Sajoer Boontjes

Indische Sajoer boontjes met rijst, ei en gebakken uitjes.

Sajoer, een groentegerecht uit Indonesië. Normaliter vaak gegeten met Rendang, ditmaal gecombineerd met kip! Laat je verassen door dit makkelijke recept.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stuks kipfilet (ongeveer 300 gram)
  • 1 bakje Co­nimex Boem­boe sa­joer boon­tjes
  • 400 gram sperziebonen, gewassen en ontdaan  van puntjes
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Peper naar smaak
  • Smart Cooking Spray
  • (optioneel) Zout naar smaak
  • (optioneel) 2 eetlepels Indonesisch gebakken uitjes

Hoe te bereiden?

  1. Begin met het koken van de zilvervliesrijst en snijd de kipfilet ondertussen in blokjes;
  2. Vervolgens de rijst afgieten en aan de kant zetten;
  3. Kook de sperziebonen in ongeveer 4 minuten;
  4. Bak ondertussen de kipfilet (met Smart Cooking Spray) in een wok  met peper, zout en peper bruin;
  5. Voeg nu de sperziebonen toe en laat even meebakken; 
  6. Voeg nu de Bamboe toe met  200 milliliter water;
  7. Goed roeren en ongeveer 10-15 minuten laten pruttelen;
  8. Voeg nu de rijst toe aan de pan en roer goed door elkaar;
  9. Schep op en garneer met de Indonesisch gebakken uitjes.

 

Voedingswaarde per portie
Eiwitten 42,5 gram
Calorieën 462
Koolhydraten 45,5 gram
Vetten 1,5 gram

 

Indische Sajoer boontjes met rijst, ei en gebakken uitjes.
4.8 (96.67%) 6 votes
image_pdfimage_print

Mijn naam is Manuel en ik ben gek op alles wat met voeding en sporten te maken heeft. Ik deel graag recepten die écht iets bijdragen aan een gezonde gevarieerde (eiwitrijke) lifestyle – Ik inspireer je graag in mijn eiwitparadijs: Eiwitrijkerecepten!

Plaats een bericht met Facebook

berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *