Download direct het ebook helemaal gratis!

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Quinoa met garnalen

Quinoa met garnalen

Heeft u trek in een heerlijk eiwitrijkgerecht? Maak nu zelf quinoa met garnalen. Heerlijk genieten en gezond.

Benodigdheden

  • 220 gr quinoa
  • 370 ml kippenbouillon
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 8 asperges (schoongemaakt en in stukjes gesneden)
  • 150 gr verse champignons (plakjes gesneden)
  • 40 gr rozijnen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 450 gr ongekookte middelgrote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • snufje zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Zet het vuur hoog en breng de kippenbouillon en de quinoa aan de kook
  • Vervolgens zet u het vuur laag, doe de deksel op de pan en ong 15 minuten laten sudderen ( tot het gaar is ).
  • Zet het vuur uit ( even laten absorberen )
  • Ondertussen de olijfolie verhitten en een (grote) koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dan bakt u de ui,knoflook en rode paprika ong 5 minuten tot de ui zacht en glazig is.
  • Vervolgens doet u de champignons,asperges, rozijnen en gember in de pan
  • Bak nog even tot de asperges gaar zijn
  • Voeg de garnalen erbij en bak deze tot ze een mooi kleurtje hebben
  • Voeg het citroensap toe aan de quinoa en voeg vervolgens de quinoa toe aan het garnalen- en groentemengsel.
  • Als laatst op smaak brengen met zout en peper
Quinoa met garnalen
4.4 (87.5%) 8 votes
image_pdfimage_print

Plaats een bericht met Facebook

berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *