Ga je vandaag of morgen groenten klaarmaken? Dan is dit onderstaande schema erg handig om bij de hand te hebben!
Groenten | Bereidingswijzen |
---|---|
Andijvie klaarmaken |
– Koken: 12-15 minuten – Wokken: 4-5 minuten – Stoven: 5-7 minuten – Magnetron: per 100 g 1-1½ min. (750 watt) – Rauw: als frisse salade |
Aubergine klaarmaken |
– Koken: 15 minuten – Wokken: 5 minuten – Grillen: 10 minuten |
Boerenkool klaarmaken |
– Koken: 25-30 minuten – Wokken: 4-5 minuten (en daarna 8 minuten laten stoven) |
Bloemkool klaarmaken |
– Koken: hele bloemkool 15-20 min, roosjes 5-8 min. – Wokken: 5-8 minuten – Magnetron: per 100 g 1-1½ min (750 watt) – Rauw: kleine roosjes in rauwkostsalade |
Broccoli klaarmaken |
– Koken: 12-15 minuten – Wokken: 4 minuten – Magnetron: per 100 g 1-1½ min (750 watt) – Rauw: kleine roosjes in rauwkostsalade |
Champignons klaarmaken |
– Bakken: 3-5 minuten – Grillen: 3-5 minuten |
Courgette klaarmaken |
– Bakken: 5-7 minuten – Grillen: 10 minuten – Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt) – Rauw: grof geraspt in rauwkostsalade |
Groene kool klaarmaken |
– Koken: 15-20 minuten – Wokken: 6-8 minuten – Magnetron: per 100 g 2 min. (750 watt) |
Komkommer klaarmaken |
– Stoven: 6-8 minuten – Rauw: plakjes of blokjes in salade |
Koolraap klaarmaken |
– Koken: 20 minuten – Stoven: 8-10 minuten – Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt) – Rauw: geraspt of kleine blokjes in salades |
Prei klaarmaken |
– Koken: 15 minuten – Rauw: dunne ringetjes in salade |
Savooie kool klaarmaken |
– Koken: 15-20 minuten – Wokken: 6-8 minuten – Magnetron: per 100 g 2 min. (750 watt) |
Sla klaarmaken | – Rauw: in salade |
Spinazie klaarmaken |
– Koken: laten slinken, dan 3-4 minuten – Wokken: 4-5 minuten – Stoven: 3-5 minuten – Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt) – Rauw: in salade |
Spitskool klaarmaken |
– Koken: 10-12 minuten – Wokken: 4-6 minuten – Stoven: 8-12 minuten – Magnetron: per 100 g ca. 1½ minuut (750 watt) – Rauw: dunne reepjes als salade |
Spruitjes klaarmaken |
– Koken: 10-12 minuten – Wokken: 8-10 minuten – Stoven: 10-15 minuten – Magnetron: per 100 g ca. 2 min. (600 watt) – Rauw: dunne reepjes als salade |
Tomaat klaarmaken |
– Bakken: 4-5 minuten – Grillen: 4-5 minuten – Wokken: 1-2 minuten – Stoven: 8-10 minuten – Rauw: in plakjes of blokjes door salade |
Venkel klaarmaken |
– Koken: 8-12 minuten – Bakken: 5-10 minuten – Grillen: 5-10 minuten – Stoven: 5-10 minuten – Rauw: dunne reepjes als salade |
Witlof klaarmaken |
– Koken: struiken ca. 10 minuten – Bakken: halve struiken 6-10 minuten – Grillen: halve struiken 6-10 minuten – Wokken: blaadjes of grove stukken 4-6 minuten – Stoven: 8-12 minuten – Magnetron: per struik ca. 1 min. (750 watt) – Rauw: reepjes witlof als salade |
Witte kool klaarmaken |
– Koken: 15-20 minuten – Wokken: 6-8 minuten – Magnetron: per 100 g 2 minuten (750 watt) |