Groenten klaarmaken

Groenten klaarmaken doe je zo – Handig tabel

Ga je vandaag of morgen groenten klaarmaken? Dan is dit onderstaande schema erg handig om bij de hand te hebben!

Groenten Bereidingswijzen
Andijvie klaarmaken – Koken: 12-15 minuten
– Wokken: 4-5 minuten
– Stoven: 5-7 minuten
– Magnetron: per 100 g 1-1½ min. (750 watt)
– Rauw: als frisse salade
Aubergine klaarmaken – Koken: 15 minuten
– Wokken: 5 minuten
– Grillen: 10 minuten
Boerenkool klaarmaken – Koken: 25-30 minuten
– Wokken: 4-5 minuten (en daarna 8 minuten laten stoven)
Bloemkool klaarmaken – Koken: hele bloemkool 15-20 min, roosjes 5-8 min.
– Wokken: 5-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 1-1½ min (750 watt)
– Rauw: kleine roosjes in rauwkostsalade
Broccoli klaarmaken – Koken: 12-15 minuten
– Wokken: 4 minuten
– Magnetron: per 100 g 1-1½ min (750 watt)
– Rauw: kleine roosjes in rauwkostsalade
Champignons klaarmaken – Bakken: 3-5 minuten
– Grillen: 3-5 minuten
Courgette klaarmaken – Bakken: 5-7 minuten
– Grillen: 10 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt)
– Rauw: grof geraspt in rauwkostsalade
Groene kool klaarmaken – Koken: 15-20 minuten
– Wokken: 6-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 2 min. (750 watt)
Komkommer klaarmaken – Stoven: 6-8 minuten
– Rauw: plakjes of blokjes in salade
Koolraap klaarmaken – Koken: 20 minuten
– Stoven: 8-10 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt)
– Rauw: geraspt of kleine blokjes in salades
Prei klaarmaken – Koken: 15 minuten
– Rauw: dunne ringetjes in salade
Savooie kool klaarmaken – Koken: 15-20 minuten
– Wokken: 6-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 2 min. (750 watt)
Sla klaarmaken – Rauw: in salade
Spinazie klaarmaken – Koken: laten slinken, dan 3-4 minuten
– Wokken: 4-5 minuten
– Stoven: 3-5 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1 minuut (750 watt)
– Rauw: in salade
Spitskool klaarmaken – Koken: 10-12 minuten
– Wokken: 4-6 minuten
– Stoven: 8-12 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 1½ minuut (750 watt)
– Rauw: dunne reepjes als salade
Spruitjes klaarmaken – Koken: 10-12 minuten
– Wokken: 8-10 minuten
– Stoven: 10-15 minuten
– Magnetron: per 100 g ca. 2 min. (600 watt)
– Rauw: dunne reepjes als salade
Tomaat klaarmaken – Bakken: 4-5 minuten
– Grillen: 4-5 minuten
– Wokken: 1-2 minuten
– Stoven: 8-10 minuten
– Rauw: in plakjes of blokjes door salade
Venkel klaarmaken – Koken: 8-12 minuten
– Bakken: 5-10 minuten
– Grillen: 5-10 minuten
– Stoven: 5-10 minuten
– Rauw: dunne reepjes als salade
Witlof klaarmaken – Koken: struiken ca. 10 minuten
– Bakken: halve struiken 6-10 minuten
– Grillen: halve struiken 6-10 minuten
– Wokken: blaadjes of grove stukken 4-6 minuten
– Stoven: 8-12 minuten
– Magnetron: per struik ca. 1 min. (750 watt)
– Rauw: reepjes witlof als salade
Witte kool klaarmaken – Koken: 15-20 minuten
– Wokken: 6-8 minuten
– Magnetron: per 100 g 2 minuten (750 watt)

Het EiwitFitPlan | Het plan voor een fit lichaam

Boordevol premium recepten voor ieder moment van de dag, inclusief handige maaltijdplanner. Bekijk direct via je computer, tablet of mobiel!
Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden © 2019 Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM

Vet verliezen 3.0

Download hem nu gratis!