
1) Gezonde salade recept van gekookte ei & walnoot
Lekkere gezonde salade met een paar ingrediënten die de meeste mensen thuis wel in hun koelkast hebben liggen. Ik gebruik voor dit recept (wal)noten, omdat ik dit toevallig in huis had. Maar je kunt ook bijvoorbeeld cashewnoten, pecannoten, pinda’s etc. gebruiken. Let er wel op dat je ze zonder zout neemt! Veel noten in de winkel zijn bezaaid met zout.. of je moet natuurlijk willen dat je lichaam vocht vast gaat houden ;).
Ingrediënten voor 1 persoon
- 100 gram Ijsbergsla melange ( met o.a. witte kool, wortel, andijvie)
- 30 gram walnoten
- 3 (hard) gekookte eieren
- een scheutje olijfolie
- peper naar smaak
Bereidingswijze voor dit recept
- Kook de 3 eieren tot ze hard zijn, koel af met koud water
- Pel de eieren en snijd in kleine stukjes
- Als de eieren van binnen nog warm zijn nog even laten afkoelen
- Vul een kom met de salademix, walnoten en een scheutje olijfolie
- Roer goed door elkaar
- Voeg de stukjes eieren toe aan de kom
- Maak af met een beetje peper naar smaak
Nutritionele informatie
Voedingswaarde per | Gezonde salade met ei & walnoot |
Eiwitten | 27 gram |
Calorieën | 503 |
Koolhydraten | 7 gram |
Vetten | 43 gram |

2) Gezonde & frisse salade recept van komkommer en zeewier
Een vriend van me, die al jaren succesvol is als voedingsdeskundige, kwam laatst met dit recept. Hij zei tegen me dat dit recept een aanrader is. Het recept bevat zowel eiwitten, vitaminen en weinig kilocalorieën. Na de eerste hap van dit recept was ik verkocht, en gelijk toegevoegd aan mijn eetschema. Dit recept is snel en simpel te maken en kost maar enkele minuten van je tijd. Het enige nadeel is dat de prijzen voor de ingrediënten wat aan de dure kant zijn. Zeewier en garnalen zijn nou eenmaal duurzaam, maar wel het geld waard!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 komkommer
- 60 gram Zeewiersalade
- 100 gram garnalen, (voor)gekookt
- 2 eetlepels naturel sla dressing
- Cayennepeper naar smaak
- Limoen of citroensap naar smaak
Bereidingswijze voor dit recept
- De komkommer in de lengte snijden, de zaden verwijderen en vervolgens de komkommer in repen snijden.
- Doe de komkommer, de zeewiersalade en een beetje Cayennepeper naar smaak in een kom en mix het wat door elkaar meteen lepel.
- Leg de garnalen eroverheen.
- Als laatste de limoen of citroensap eroverheen met 2 eetlepels naturel sla dressing.
Tip: je kunt de garnalen ook vervangen door surumi sticks! Surumi sticks hebben ongeveer dezelfde smaak als krab
Ben je bezig met cutten? Dan is dit recept zeer geschikt. Het recept bevat relatief weinig calorieën, maar geeft wel een verzadigd gevoel, ideaal voor als tussendoortje.
Nutritionele informatie
Voedingswaarde per | Gezonde & frisse salade |
Eiwitten | 23 gram |
Calorieën | 162 |
Koolhydraten | 11 gram |
Vetten | 3 gram |

Kipsalade met basmatirijst
Lekker recept voorafgaand van een intensieve krachttraining. Dit recept bevat veel eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels & vitaminen. Je kunt de basmatirijst ook vervangen door de welbekende (vezelrijke) zilvervliesrijst.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 150 gram kipfilet
- 1/4 stengel citroengras
- 2,5 gram verse gember, in plakjes
- 2 theelepels pindaolie (arachideolie)
- 1 sjalot, gesnipperd
- 50 gram basmatirijst, gekookt
- 1/4 gele paprika, fijn
- 75 gram peulerwten, afgehaald
- 40 gram raapstelen
- 1 gram verse koriander
- 1 theelepel anijszaad gemalen
Ingrediënten dressing
- 1/4 stengel citroengras, grof gesneden
- halve teen knoflook
- een halve groene peper, grof gesneden
- 2 theelepels limoensap
- 1 eetlepel pindaolie (arachideolie)
- 1 eetlepel vissaus
Bereidingswijze voor dit recept
- Breng 1 liter water aan de kook in een middelgrote pan.
- Pocheer de kip, het citroengras, gember en anijszaad met een deksel op de pan, tot de kipfilet gaar is.
- Kipfilet 10 minuten in het vocht laten afkoelen. Afgieten en kookvocht apart houden.
- Citroengras en gember verwijderen en de kipfilet fijnsnijden.
- Ondertussen maak je de dressing: mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde pasta.
- Een klein beetje olie verhitten in de pan en de ui fruiten.
- De rijst toevoegen en 1 minuut roerbakken.
- Het kookvocht toevoegen en aan de kook brengen.
- Het vuur op de lage stand, zonder deksel ongeveer 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.
- Daarna afgieten en even laten afkoelen (ongeveer 10 minuten).
- Ondertussen de peulerwten koken tot beetgaar, vervolgens afgieten en afspoelen met koud water.
- De kipfilet, rijst en peulerwten in een schaal doen met de paprika, raapstelen, koriander en de dressing.
- Alles goed omscheppen, en klaar is kees!
Voedingswaarde per | Kipsalade met basmatirijst |
Eiwitten | 33 gram |
Calorieën | 452 |
Koolhydraten | 48 gram |
Vetten | 15 gram |