Als je het etiket ziet zou je bijna denken dat het een goed product is, helaas is dit niet het geval. De naam van dit product zou naar mijn mening direct verandert moeten worden.
Over de “proteïne” kwark van Melkunie
Het etiket vertelt ons dat er per portie (200 gram) maar liefst 20 gram proteïne en slechts 0,3% vet in zit, heel mooi lijkt het. Ze vertellen met veel plezier dat proteïne goed voor je lichaam is (zeker waar) maar vergeten te vertellen dat er in dit product meer suiker dan in een normale magere kwark zit.
Hieronder een vergelijking tussen de voedingswaarde van de normale magere kwark en de “proteïne kwark” van Melkunie
Voedingswaarde (normale) magere kwark (per 100 gram):
Energie(kcal): 53
Vet 0,2 gram
Koolhydraat 4,5 gram
Waarvan suikers 4,5 gram
Proteïne 8,5 gram
Voedingswaarde Proteïne kwark Melkunie (per 100 gram):
Energie (kcal): 67
Vet 0,3 gram
Koolhydraat 6,4 gram
Waarvan suikers 6,1 gram
Proteïne 10 gram (slechts 1,5 gram meer)
Mijn conclusie
Waarom zou je het “Proteïne kwark” noemen als er slechts 1,5 gram meer eiwit inzit dan een normale magere frans kwark van de Albert Heijn? Zorg dan in ieder geval dat er minder vet en suiker inzit en noem het hooguit: “met extra proteïne”. Een goed voorbeeld van hoe de voedselindustrie ons in de maling blijft nemen.
Angela
15 april 2019 @ 5:44 pm
Het is lactose vrij. Weet jij een andere eiwit rijke kwark die lactose vrij is en minders suikers bevat? Dan hoor ik het graag!
Manuel
16 april 2019 @ 6:29 am
Hi Angela,
Ik adviseer je dan de “AH Lactosevrije kwark”. Deze heeft 2,5 gram suiker per 100 gram – en 8,5 gram eiwit per 100 gram.
Link:
https://www.ah.nl/producten2/product/wi438670/ah-lactosevrije-kwark
Met vriendelijke groet,
Manuel – Eiwitrijkerecepten.nl