bulken spiermassa aankomen

Bulken – Wat is het en waarom doe je het?

Wat is het?

Om meer spieren te krijgen moet je niet alleen keihard trainen maar ook de juiste voeding en de juiste hoeveelheid binnen krijgen. Bulken betekend dat je meer gaat eten om spiermassa op te bouwen. Er komt alleen veel meer bij kijken dan ‘veel eten’.   Wanneer jij als man 2000 calorieën per dag nodig hebt en je gaat bulken dan zou je hier een stuk boven moeten gaan zitten. Let wel op dat je hierbij goede krachttraining doet. Doe je dit niet dan zal je lichaam veel vet aanmaken, en dat wil je niet!  

Het voordeel van bulken

Snellere spiergroei: wanneer je onder de 15% lichaamsvet hebt en meer spiermassa wilt ontwikkelen, dan is het wellicht een goed plan om te bulken.  

Het nadeel van bulken

Minder droog: het nadeel van bulken is dat je vetpercentage oploopt. Het beste is om na een periode te stoppen met bulken en te beginnen met cutten. Cutten ook wel droogtrainen genoemd in de bodybuilding wereld.  

Wat is de juiste voeding?

Op Eiwitrijkerecepten.nl kun je de juiste recepten vinden om te bulken. Ben je echt heel droog en kom je maar niet aan? Dan raden we je aan om een Weightgainer te gebruiken tijdens je bulkperiode.  

Tips om te onthouden voor het bulken

  • Eet CLEAN voedsel om de 3-4 uur, met complexe koolhydraten.
  • Eet verstandig: probeer niet te cheaten en meer dan 15% boven je onderhoud te zitten.
  • Maak je maaltijden in evenwicht met eiwitten, koolhydraten en vet.
  • Eet minstens 5 maaltijden per dag.
  • Controleer of je sterker wordt en kijk of je vordert. Je wilt eigenlijk elke week een stukje progressie maken.
  • Doe alleen een paar zeer korte intensieve cardio trainingen per week. NB: Dit is optioneel als je doet aan clean bulking, ik adviseer om dit toch te doen. Ik ben geen fan van de reguliere bulk zonder enige cardio.
  • Als je sterker wordt, word je groter.

Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden © 2013-2022 Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM

Vet verliezen 4.0

Download hem nu gratis!